укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 21 » § 12. Професія «в'язальниця трикотажних виробів та полотна»
15:58
§ 12. Професія «в'язальниця трикотажних виробів та полотна»

§ 12. Професія «в'язальниця трикотажних виробів та полотна»

1. В'язальниця трикотажних виробів та полотна.
2. Обладнання для в'язання виробів гачком.
В'язальниця трикотажних виробів та полотна
Світ професій є надзвичайно динамічним та мінливим. Щороку з'являються нові. Деякі з них «живуть* лише 5-15 років, згодом або «помирають», або ж змінюються настільки, що їх важко розпізнати. Однак існують професії, які живуть десятиліттями. До таких професій належить і професія «в'язальниця трикотажних виробів та полотна».
В'язальниця трикотажних виробів та полотна - професія не дуже поширена, але приваблива своєю можливістю започаткувати власну справу. В наш час слово «рукоділля» замінили на слово «хенд-мейд» (зроблений власними руками). Майже в кожному великому місті є магазини товарів хенд-мейд. У них продаються вироби, виготовлені майстрами своєї справи. При цьому вони цілком і повністю віддаються своїй роботі, вкладаючи душу і майстерність в кожен свій шедевр.
Н Хенд-мейд (з англ. hand-made - ручна робота), що-небудь, виготовлене власними руками, унікальний продукт, не призначений для масового виробництва.
Усе частіше зустрічаються в'язані вироби, на перший погляд, виготовлені гачком вручну. Насправді ж вони виконані на спеціальних в'язальних машинах (мал. 148).
Сучасні в'язальні машини дають більшу можливість для реалізації творчого потенціалу. Завдяки своїм автоматичним функціям вони легко виконують складні операції, які для ручного в'язання є дуже виснажливими. На в'язальних машинах можна виготовити найрізноманітніші предмети побуту, одяг та взуття (мал. 149). Процесом роботи в'язальної машини можна керувати за допомогою персонального комп'ютера.
В'язальниця трикотажних виробів та полотна машинним способом готує пряжу необхідних кольорів і заправляє її в машину; проводить заміну голок і бобін, ліквідовує обрив нитки; розраховує петлі й структуру в'язання; регулює щільність в'язання; в'яже вироби верхнього трикотажу, оздоблювальні деталі всіх видів переплетень, різнокольорові та однокольорові вироби верхнього трикотажу, дитячого трикотажу; спостерігає за технічним станом в'язального обладнання; ліквідовує дефекти в'язання, перевіряє якість виробів.
Професія в'язальниці вимагає знань про властивості та якість пряжі, будову в'язальної машини, види голок та їх вплив на якість виробу.
Для в'язальниці є необхідним уміння швидко й чітко працювати, розподіляти увагу і концентрувати її на певних операціях.
Професія в'язальниці трикотажних виробів та полотна належить до професій з підвищеним зоровим напруженням. Умови праці - шум, монотонна робота, постійний рух об'єктів праці - вимагають здорової серцево-судинної, нервової системи та психіки. У них має бути здоровий хребет, добра рухливість рук. Ця професія потребує від робітника розвинених художнього смаку і творчих здібностей, наочно-образної уяви. Успішному виконанню роботи сприяють такі якості особистості, як: зосередженість, витривалість (психічна і фізична), висока працездатність, терпіння, посидючість, вміння протистояти втомі, врівноваженість, добросовісність, охайність, ретельність.
Опанувати професію в'язальниці трикотажних виробів допоможуть знання з таких предметів, як математика, фізика, креслення, образотворче мистецтво та ін. Здобути цю професію можна у професійно-технічних навчальних закладах країни.
В'язальниця трикотажних виробів та полотна, хенд-мейд, спеціальні в'язальні машини.
Назви, які особисті якості є необхідним в'язальниці трикотажних виробів та полотна ?
Що повинна знати та вміти в'язальниця трикотажних виробів та полотна?
Знання яких предметів є необхідним для кращого опанування професією «в'язальниця трикотажних виробів та полотна»? Які вироби можна виготовити на спеціальних в'язальних машинах?
ПЕРЕВІР СЕБЕ
1. Розглянь зображення зразків прямого полотна, в'язаних гачком. Обери один Із них, прочитай схему та зроби письмовий її опис. Спробуй зв'язати відповідно до схеми перші чотири ряди.
2. Розглянь зображення мотивів, в'язаних гачком, обери один з них, прочитай схему в'язання мотиву та зроби його опис. Спробуй зв'язати відповідно до схеми перші чотири ряди. Якщо тобі сподобалась в'язка, в'яжи весь мотив.

Підручники 7 клас за новою програмою 2015 року з історії України
Відповіді решебники для 7 класу з  алгебри