укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 13 » § 5. Пиломатеріали, способи їх отримання
11:19
§ 5. Пиломатеріали, способи їх отримання

§ 5. Пиломатеріали, способи їх отримання

Опорні поняття: круглі лісоматеріали, пиломатеріали. Брус, дошка обрізна, дошка необрізна, типи верстатів.
Лісоматеріали круглі. Зі зрубаних дерев безпосередньо в лісі зрізують вершини та гілля. Стовбури дерев вивозять вузькоколійними залізницями або автотранспортом на «нижні» склади, розміщені біля залізниці. На спеціальних площадках складів стовбури дерев розкряжовують за допомогою електро- або бензопил на потрібні розміри за довжиною, щоб одержати сировину промислового значення. Коли лісосіки розташовані близько від сплавних рік, то стовбури дерев вивозять на місця на березі сплавних рік чи їх приток. Там їх також розпилюють на обаполи потрібної довжини, сортують, в'яжуть у плоти та сплавляють річкою за призначенням.
Круглі лісоматеріали поділяють на такі групи:
• Лісоматеріали як сировина для розпилювання {пиловочник - колоди для шпал тощо).
• Лісоматеріали для використання без розпилювання (колоди для будівництва, мостобудування, суднобудування, опор електропередач і зв'язку, рудникові стояки).
• Лісоматеріали як сировина для целюлозно-паперового виробництва.
• Лісоматеріали як сировина для хімічного перероблення та паливо.
Хвойний пиловочник заготовлюють із сосни, ялини, смереки, модрини та кедра. Залежно від якості хвойний пиловочник має три сорти: перший, другий І третій. Будівельний круглий ліс розкряжовують на довжину 4-9 м, товщину - понад 12 см. За довжиною кожна колода має напуск 5-10 см. Підтоварішк - це круглий ліс завтовшки 8-11 см у верхній частині та довжиною 3-9 м. Жердини - круглий ліс завтовшки 3-7 см і довжиною 3-9 м. Кряжі соснові для виробництва лущеної фанери мають діаметр понад 18 см І довжину від 1,3 до 2,6 м. Товщину круглого лісу вимірюють у верхньому відрізі (без кори) в сантиметрах, довжину - в метрах, а об'єм - у кубометрах. Товщину хвойного пиловочника вимірюють у парних сантиметрах: 14; 16; 18; 20 і т. д., а довжину - в метрах з градацією через кожні 25 см (наприклад: 6,5 м; 6,75 м; 7,0 м; 7,25 м т. д.), додержуючись ближчого розміру.
Об'єм круглих лісоматеріалів обчислюють за спеціальними таблицями- «кубатурниками».
Матеріали, одержані поздовжнім розпилюванням круглих лісоматеріалів, називають пиломатеріалами. Колоди розпилюють на різні пиломатеріали залежно від їх призначення. За формою поперечного перерізу пиломатеріали поділяються на бруси та дошки.
Для вироблення пиломатеріалів колоди розкроюють у подовжньому напрямі. По числу пил, що одночасно беруть участь у процесі, розрізняють індивідуальний і груповий види розкрою колод. Індивідуальне розпилювання здійснюють послідовно однією пилою; кожен проріз призначають з урахуванням особливостей колоди, що розпилюється.
У разі групового розпилювання колоди розкроюються кількома пилами одночасно. Цей вид розкрою має широке застосування і є продуктивнішим. Способи розкрою колод зумовлені розміром і якістю продукції, а також технічними вимогами до неї (мал. 14).
Мета технологічного процесу лісопиляння полягає в отриманні з круглих лісоматеріалів (пиловочника) пиломатеріалів різного призначення.
До складу операцій лісопильного процесу входять: підготовка сировини, подача колод в лісопильний цех, навалювання на передрамні візки і орієнтація колоди відносно до пильної рами, подача в лісопильну раму і розпилювання на рамах першого і другого ряду з виконанням рамних установчо-транспортних операцій, обрізання необрізних пиломатеріалів, попереднє торцювання пиломатеріалів.
Сировиною лісопильного виробництва служать в основному колоди хвойних і листяних порід завтовшки (діаметром) від 14 см І більше у вершинному торці.
Розмірна характеристика сировини, що поступає в розпилювання, оцінюється середнім діаметром і середньою довжиною колод. За цими показниками розраховують продуктивність лісопильного потоку, вихід груп пиломатеріалів за шириною та Інші показники.
Підготовка сировини для розпилювання полягає в сортуванні обаполів і звільнення їх від кори, а також видаленні металевих включень з колод на спеціалізованих верстатах.
Лісопильні рами. Морально застаріла технологія. Вимагає устаткування багатотонного фундаменту і сортування оба-полів (пиловочника) мінімум за 12-ма типорозмірами його діаметра. Має погану геометрію дошки і високу шорсткість її поверхні. Товщина різу 5-6 мм. Більшість поширених пилорам насилу справляються з обаполами діаметром більше 70 см. Коефіцієнт виходу придатного обрізного пиломатеріалу близько 50-55 % від його загального об'єму (мал. 17).
Проте має відмінну стабільність різання, за рахунок колективного різання - хорошу продуктивність, невибаглива в обслуговуванні, не вимагає високої кваліфікації пильщика (рамника). Досі користується заслуженою популярністю, випускаючи продукцію в основному для невибагливого внутрішнього ринку, де, що дешевше, то краще.
Стрічкопильна технологія. Порівняно молода технологія. Сталева стрічка, зварена в кільце, має зуби, нарізані з однієї або з двох сторін. її надівають на два барабани, що обертаються, діаметром від 0,5 до 1 м (мал. 18). Головна суперечність - стрічка має бути досить гнучкою, щоб довго обертатися, і одночасно досить твердою, щоб довго різати і не тупитися. Іноді зуби гартують, приварюють зуби з іншого металу.
Багато стрічкопильних верстатів можуть пиляти колоди великих діаметрів (більше, ніж 1 м). Не вимагають облаштування фундаменту. Мають маленьку товщину пропилу (2-3 мм). Легко справляються з твердими породами дерев. Мають найвищий серед усіх технологій коефіцієнт виходу придатного до використання обрізного пиломатеріалу (до 75 %). При цьому безвідходно переробляють усе до останньої тріски для виробництва клеєних погонних виробів: плінтусів, вагонки, тощо.
Верстати фермерського класу на вузькій стрічці продуктивністю близько 5 кубометрів в зміну досить дешеві.
Циркульна, круглопильна технологія. Вертикальной и льні циркульні верстати. Циркулярна технологія була популярною ще в середині минулого століття, зокрема, на шпалорізних верстатах (мал. 19). Застосовувалися пили діаметром до 1,5 метрів. Виробництво шпали високої точності не вимагало, нормальним вважалося відхилення від заданого розміру в 2-3 см.
Одна така пилка здатна напиляти до 3 тис. кубометрів обрізних пиломатеріалів, заточують її прямо на верстаті. Але раз на тиждень пила вимагає балансування і формування зубів.
Ширина різа пили завтовшки 4-5,5 мм, використовуються і тонші пили - завтовшки 3,6 і навіть 3,2 мм. Верстат не вимагає сортування колод за діаметрами. Коефіцієнт виходу придатного до використання обрізного пиломатеріалу становить 52-56%.
Циркулярна технологія має найвищу швидкість різання: шестиметрова колода ріжеться за 8-14 с, дошка відрізується за 4 с
Кутові циркульні верстати. Є цілий клас круглопильних заготівельних верстатів, які називають «Кутовими». Це можуть бути відразу дві-три пилки, встановлені під кутом 90° градусів одна до одної (мал. 20), які можуть вирізати пиломатеріали заданого розміру за один прохід.
Верстати цього класу мають такі безперечні переваги:
• Можуть пиляти колоди діаметром більш ніж 1 м, маючи вихід придатного до використання обрізного матеріалу до70 %.
• Використовують пили з твердосплавними наконечниками D=500 - 800 мм порівняно невисокої вартості.
• Мають не переверш є ну точність розпилювання в 1 мм.
Горизонтальнопильні циркулярні верстати. Нещодавно з'явився ще один різновид круглопильних верстатів для розпилювання обаполів на пиломатеріали. Це верстати з горизонтальним розташуванням двох пилок в одній площині (мал. 21).
Переваги горизонтальной ильного циркульного верстата:
• Верстати досить потужні І можуть обробляти колоди діаметром до 60 см, при діаметрі пилок лише 500-800 мм.
• Робота на верстаті нагадує роботу на горизонтальному стріч-копильному верстаті.
• Забезпечується хороша якість поверхні й геометрія пиломатеріалу.
Чи добре засвоїли?
1. На які групи поділяють круглі лісоматеріали?
2. Яку назву мають лісоматеріали в результаті їх поздовжнього розпилювання?
3. На які три групи за видом різального Інструменту поділяються всі верстати для виготовлення пиломатеріалів?
4. У чому різниця між звичайними циркульними та кутовими циркульними верстатами?

Відповіді ГДЗ 7 клас з геометрії, хімії, іноземної мови
Нові підручники 7 клас за новою програмою 2015 року з алгебри, історії України, основам здоров'я