укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Березень » 31 » Дитячий графічний ігровий дизайн
20:19
Дитячий графічний ігровий дизайн

Дитячий графічний ігровий дизайн

Графічні зображення мають різне призначення: як оздоба або як джерело інформації. Художнє оформлення інформації у книжках, на етикетках, плакатах, цукеркових обгортках, товарних упаковках — це зразки графічного дизайну.
Розглянь зображення. Поєднай зразки графічного дизайну з поданими назвами: каліграфія, плакат, книжкова графіка, товарні знаки.
ДЕКОРАТИВНІ ШРИФТИ
Розглянь зображення. У чому полягає відмінність між давнім мистецтвом оздоблення книг і сучасним графічним дизайном книжки?
Відшукай художньо оздоблені заголовні букви у книжках для дітей, які ти читаєш. Перемалюй їх до свого альбому для ескізів.
Практична робота. Гра «Рухомі ноти»
Щоб розуміти музику, потрібно оволодівати музичною грамотою. Для цього важливо навчитися уважно слухати мелодію, відчувати її рух.
Гра «Рухомі ноти» допоможе з'ясувати, як рухається мелодія вгору або вниз (у висхідному чи низхідному порядку). Пересуваючи овал-ноту, можна відтворити рух почутої мелодії, навіть не знаючи розміщення нот.
Розглянь малюнки і поміркуй, який матеріал потрібен буде для основи гри, щоб вона під час руху ниток не гнулася.
1. Виріж прямокутник-основу довільних розмірів залежно від наявного матеріалу. Намалюй на ньому нотний стан зі скрипковим ключем.
2. Зображення нот виріж у формі овалів і приклей їх до ниток або, проколюючи овали голкою, закріпи на нитках рухомо.
3. Проколи в картонній основі отвори і протягни в них нитки, з'єднавши їх на зворотному боці.
Що варто приклеїти в місцях вузликового з'єднання, щоб не було видно вузликів І було зручніше рухати нитки з нотами-овалами?
Гру проводять так: один учасник грає або наспівує перші такти музичного твору, а інші за допомогою овалів-нот відтворюють гру мелодії (плавний, стрибкоподібний, висхідний, низхідний порядок) або й викладають на нотному стані відповідними нотами.
Перевір себе
1. Наведи зразки графічного дизайну.
2. Як у давнину оформлювали книжки? Як виглядає сучасна книжка?