укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Березень » 31 » Дитячий ігровий дизайн ландшафтів
18:59
Дитячий ігровий дизайн ландшафтів

Дитячий ігровий дизайн ландшафтів

Між художнім оздобленням і дизайном с суттєва відмінність. Художнє оздоблення зовнішнього вигляду предмета має назву «декоративне мистецтво». Творення самої форми предмета - це прикладне мистецтво або дизайн. Якщо твориться традиційна форма виробу - це витвір прикладного мистецтва, а якщо нова оригінальна - це дизайнерський твір.
Випробуй свої здібності до творення художніх виробів для таких середовищ: людина і природа, людина і художні образи, людина і техніка, людина і графічні знаки, людина й інші люди.
Розглянь Ілюстрації. Поміркуй, які види дизайну тут зображено. Поєднай назви видів дизайну з відповідними поняттями:
Техніка                                         ландшафтний дизайн
Зовнішній вигляд людини           промисловий дизайн
Предмети побуту                        графічний дизайн
Знаки інформації                        дизайн костюма
Природа                                      дизайн середовища
Який вид дизайну тобі подобається найбіпьше?
Мистецтво гармонійного поєднання рукотворних куточків природи і краєвидів з формами архітектурних споруд — це ландшафтний дизайн. Творчість дизайнера ландшафтів і архітектора дуже споріднена. Вони художньо проектують і оформляють середовище людина і природа.
Архітектор, проектуючи загальний вигляд будівель, обов'язково зважає на природний рельєф і краєвид місцевості.
Ще здавна архітектуру будівель органічно «вписували» в місцевий природний краєвид. Гармонійного поєднання природних і архітектурних форм досягали завдяки поширеним у певній місцевості будівельним матеріалам. Взірцями своєрідного ландшафтного дизайну й досі лишаються музеї народної архітектури й побуту.
Розглянь зображення. Які місцеві будівельні матеріали використовували для спорудження давньої української хати? У які природні краєвиди «вписані» архітектурні споруди? Як ти поясниш задуми архітекторів?
У вільний час
Використовуючи допоміжні матеріали (природні матеріали, стержні від кулькових ручок, дріт тощо), разом з однокласниками виготуйте з пластиліну композицію «Мої літні канікули». Утворіть макети ландшафтів з різних матеріалів.
Розглянь ландшафтний дизайн майданчиків. Як і чим вони прикрашені?
Як ти назвеш зображені ландшафти?
Придумай прикраси для майданчика у твоєму дворі.