укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 1 » Кількість населення на Землі
15:50
Кількість населення на Землі

Кількість населення на Землі

Пригадай! Які країни світу найбільші за площею? На ^^ яких материках вони розташовані?
У країнах світу живуть різні народи. Народ — це група людей, яка має свою мову, звичаї, народні пісні, національний одяг, страви. Усі народи, великі чи маленькі, шанують І зберігають свої традиції.
Кожна людина, де б вона не жила і до якого народу не належала б, є громадянином певної держави. Нині на Землі в усіх країнах світу проживає понад 7 мільярдів людей.
Як і багато століть тому, природні умови й багатства Землі визначають нерівномірне розміщення населення на планеті. Найбільше людей проживає на рівнинах помірного теплового поясу, на узбережжях морів і океанів, причому Північна півкуля заселена більше, ніж Південна.
Кількість населення неоднакова в різних частинах світу, на материках і в окремих країнах. Так, на материку Євразія людей живе найбільше, а найменше — в Австралії. Ти вже знаєш, що єдиний материк, на якому постійно не живуть люди, — це Антарктида з її суворими природними умовами.
Найбільша в світі країна за кількістю населення — Китай (понад 1 млрд 300 млн осіб). На другому місці — Індія (понад 1 млрд). В Україні проживає понад 43 млн людей.
Розглянь таблицю. Простеж, як змінювалася кількість населення Землі протягом зазначеного періоду часу. Поміркуй, що спричинило стрімке зростання кількості населення в останні десятиліття.
Кількість населення на нашій планеті безперервно збільшується, тому що люди навчилися створювати собі комфортні умови для життя і стали менш залежними від природи. Завдяки розвитку науки, техніки і медицини їм вдалося перемогти багато хвороб, що забирали тисячі життів у далекому минулому.
Учені прогнозують, що і в майбутньому кількість населення зростатиме. Це означає, що людство потребуватиме ще більше продовольства, прісної води, енергоресурсів. Тому вже сьогодні люди повинні подбати про те, щоб задовольнити свої потреби і не завдати шкоди природі, а зберегти її багатства для майбутніх поколінь.
Поміркуйте! Як можна зберегти багатства природи?
Обговоріть! Чому країни й народи повинні жити в дружбі та злагоді?
Народ, населення.
Перевір свої знання
1. Скільки людей живе на нашій планеті?
2. Чому населення на Землі розміщене нерівномірно?
3. Поясни, чому кількість населення Землі стрімко зростає.
4. Наталочка вважає, що найбільше людей живе в Австралії та Китаї. Чи права дівчинка? Доведи свою думку.
Зроби підсумки
Населення на Землі розміщене нерівномірно. Найбільше людей проживає на материку Євразія. Кількість населення на Землі стрімко зростає. Найбільша в світі країна за кількістю населення — Китай.