укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Березень » 31 » Колаж
19:01
Колаж

Колаж

Для художнього макетування середовища людина і природа можна використати техніку колажу. Колаж -це аплікаційна композиція, виконана з різних матеріалів. Крім різнокольорового паперу, тканини, природних та штучних матеріалів, у колажі використовують ще й вирізки зі старих журналів, газет та іншої друкованої основи.
Відгадай загадку
Троє землю прикрашали, троє сонцем зігрівали,
троє сипали дощем, троє сіяли снігами.
Як же звали братів цих? Полічіть, скільки їх.
Практична робота. Гра-колаж «Пори року»
Із цупкого кольорового паперу, тканини, ниток і вати виготуй цікаву гру про пори року. Перш ніж почати гру, пригадай характерні ознаки весни, літа, осені, зими. Порівняй назви місяців з окремими процесами в природі, що відбуваються в різні пори року. Наприклад: березень — на березі з'являються бруньки; квітень — прокльовуються перші квіти; серпень - пора жнив, у яку наші предки для збору врожаю використовували серпи; жовтень, листопад — листя жовтіє і падає з дерев; лютий — зима лютує.
1. Розглянь малюнок. Виконай ескізні зображення до кожної пори року.
2. На альбомному аркуші паперу розміть і виріж круг діаметром 200 мм.
3. Виріж другий круг діаметром 100 мм. Усередині більшого круга розміть коло такого самого розміру. Великий круг потрібний для відображення на ньому характерних ознак пір року, а менший — для розміщення секторів-карточок з назвами місяців.
5. Розділи менший круг на 12 частин. Спочатку розділи його на 6 частин: накресли дві дуги, ставлячи ніжку циркуля в місця дотику кінців вертикального діаметра з колом. Щоб розділити круг на 12 частин, треба провести ще дві дуги з кінців горизонтального діаметра.
6. З меншого круга виріж усі 12 секторів і напиши на кожному з них назву календарного місяця. Поміркуй, що потрібно ще доробити на зворотному боці основи гри, щоб зручно було зберігати сектори-карточки.
7. На великому крузі в кожній із чотирьох частин відтвори за власним задумом характерні ознаки пір року. Використовуй для цього різні матеріали та малюнки з друкованої основи.
За умовами гри кожен гравець має якнайшвидше розкласти в середині круга всі сектори з назвами місяців у правильній послідовності.
У вільний час
Позмагайся з однокласниками на кращого знавця календарних місяців та пір року. Пригадайте вірші та загадки на цю тему.