укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 21 » Квітки
16:47
Квітки

Квітки

Махрова квітка
Матеріали та інструменти: для в'язання квітки можна використати пряжу будь-яких двох кольорів (кольори мають сполучатись між собою) будь-якого складу; гачок № 2-3. Номер гачка дібрати відповідно до товщини пряжі.
Таку квітку можна в'язати з будь-якої пряжі і оздобити нею готовий виріб (наволочку для подушки, сумку, пальто, жилет та ін.). Така квітка може бути оздобленням одягу. Як зразок пропонується квітка, виконана нитками двох кольорів. Вибір кольору ниток - довільний.
Послідовність в'язання квітки
Вив'язати ланцюжок з 6-ти повітряних петель ниткою білого кольору, закрити їх в кільце. З, 5, 7 ряди починати з петель підйому.
1-й ряд: зв'язати 4 петлі підйому та 2 повітряних петлі, потім виконати стовпчик з одним накидом у кільце з повітряних петель. В'язати цей ряд почергово, пров'язуючи дві повітряні петлі та стовпчик з накидом. У ряду необхідно виконати 7 стовпчиків з накидом. Закрити ряд у кільце;
2-й ряд: зв'язати 1 петлю підйому та пров'язати в дужку з повітряних петель попереднього ряда 2 стовпчики з накидом та стовпчик без накиду. В наступну дужку пров'язувати стовпчик без накиду, 2 стовпчики з накидом та стовпчик без накиду. Так пров'язати всі пелюстки. Закрити ряд півстовпчиком.
3-й ряд: взяти нитку іншого кольору. Стовпчики з накидом пров'язати за стовпчиками з накидом другого ряду, а між ними пров'язати три повітряних петлі, починаючи ряд з трьох петель підйому. Закрити ряд півстовпчиком.
4-й ряд: вив'язати пелюстки відповідно до схеми в'язання. Для цього зв'язати 3 стовпчики з накидом та стовпчик без накиду. В наступну дужку пров'язати стовпчик без накиду, 3 стовпчики з накидом та стовпчик без накиду. Так пров'язати всі пелюстки. Закрити ряд півстовпчиком.
5-й ряд: взяти нитку іншого кольору. Пров'язати стовпчиками
3 накидом за стовпчики з накидом 4 ряду, а між ними пров'язати
4 повітряних петлі. Закрити ряд півстовпчиком.
6 ряд: вив'язати пелюстки відповідно до схеми в'язання. Для цього зв'язати одну повітряну петлю, 3 стовпчики з накидом, повітряну петлю та стовпчик без накиду. В наступну дужку пров'язати стовпчик без накиду, повітряну петлю, 3 стовпчики з накидом, повітряну петлю та стовпчик без накиду. Так пров'язати всі пелюстки. Закрити ряд півстовпчиком.
7-й ряд: взяти нитку іншого кольору. Пров'язати стовпчиками з накидом за стовпчики з накидом 5 ряду, а між ними пров'язати 5 повітряних петель. Закрити ряд півстовпчиком.
8-й ряд: вив'язати пелюстки відповідно до схеми в'язання. Для цього зв'язати одну повітряну петлю, 5 стовпчиків з накидом, повітряну петлю та стовпчик без накиду. В наступну дужку пров'язати стовпчик без накиду, повітряну петлю, 5 стовпчиків з накидом, повітряну петлю та стовпчик без накиду. Так пров'язати всі пелюстки. Закрити ряд півстовпчиком.
Квітка-троянда
Матеріали та інструменти: для в'язання квітки можна використати як однокольорову, так і пряжу різних кольорів. В поданому зразку пропонується виготовлення квітки з пряжі різних кольорів. Для кріплення пелюсток дерев'яний стержень або гілка. Гачок № 2-3. Номер гачка дібрати відповідно до товщини пряжі.
Квітка складається з пелюсток п'яти різних кольорів. З пряжі кожного кольору необхідно в'язати по чотири пелюстки.
Послідовність в'язання пелюстки
В'язання починається з першої повітряної петлі.
1-й ряд: пров'язати 3 петлі підйому та пров'язати в першу петлю 3 стовпчики з накидом.
2-й ряд: пров'язати 3 петлі підйому та в петлю першого стовпчика пров'язати стовпчик з накидом. Потім у кожнний стовпчик попереднього ряду пров'язати по 2 стовпчики з накидом.
З- й ряд: пров'язати 3 петлі підйому та пров'язати 11 стовпчиків з накидом.
Зверни увагу на те, що кількість стовпчиків додається по краях та в центрі.
4-й ряд: пров'язати 3 петлі підйому та пров'язати 17 стовпчиків з накидом.
5-й, 6-й та 7-й ряди: пров'язати 3 петлі підйому та пров'язати 19 стовпчиків з накидом.
8-й ряд: пров'язати три петлі підйому та 17 стовпчиків з накидом.
9-й ряд: пров'язати 3 петлі підйому та пров'язати 6 стовпчиків з накидом, стовпчик без накиду, 2 пів-стовпчики, 1 стовпчик без накиду та 7 стовпчиків з накидом.
Коли пелюстка буде готова, заховати гачком залишок пряжі. Після цього обв'язати пелюстку по колу півстовпчиками, а залишок пряжі не заховувати. Так в'язати всі пелюстки (мал. 1).
Починати збирати квітку з середини (мал. 2). Для цього спочатку обкрутити першою пелюсткою дерев'яний стержень, а потім по черзі додавати пелюстки інших кольорів, а залишками пряжі обкручувати дерев'яний стержень. Після того, як пелюстки закріплені, надати їм форму троянди, відігнувши краї, а дерев'яний стержень змастити клеєм та обмотати пряжею зеленого кольору (мал. 3,4,5).

Підручники 7 клас за новою програмою 2015 року з німецької мови, біології, хімії
Відповіді ГДЗ для 7 класу з  геометрії, української мови, географії