укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 7 » Металеве мереживо
13:59
Металеве мереживо

Металеве мереживо

В усі часи звук дзвона сприймався як дар неба, що підносить, зцілює і направляє людину. Тому дзвоник є гарним подарунком на будь-яке свято, особливо, якщо виготовлений власноруч.
Художньо-творча діяльність Створи дзвіночок, що імітує виріб ливарного чи ковальського мистецтва. Спочатку ознайомся зі змістом матеріалу уроку, розглянь наочність, а потім визнач, яку практичну роботу будеш виконувати. Якщо буде вільний час, виконай обидва варіанти завдання.
Творча праця коваля, майстрів ливарного мистецтва цікава І потрібна людям. Стань і ти творцем прекрасного.
Творче завдання.
Варіант 1. Створи за зразком свій дзвіночок. Розглянь уважно послідовність виготовлення дзвіночка з пластиліну Обери колір для свого виробу, попрацюй над його декоративним оздобленням.
Варіант 2. Виготов із кольорового картону чи цупкого паперу ажурну решітку способом переплетіння або витинання. Розглянь зразок і створи оригінальне мереживо. З ножицями та ножем працюй обережно.
Напередодні кожного свята ми бачимо безліч красиво оформлених вітрин різних громадських і торгових закладів. Пригадай, як ти щоразу із захопленням розглядаєш витвори фантазії дизайнерів.
А які вітрини тобі сподобалися найбільше? Спробуй пояснити, чому.
Оформлення вітрин — це дизайн реклами торгових центрів, магазинів, салонів, офісів та інших закладів. Композиційна організація «життя за склом» утворюється за допомогою художніх засобів графічного дизайну, сучасних технологій освітлення, виразного оформлення предметного та просторового (внутрішнього) середовища вітрини. У більшості магазинів, зазвичай, композиція оформлення вітрини змінюється залежно від пори року чи святкових днів.
Досить часто вітрина привертає більше уваги перехожих, ніж вивіска. Зрештою, це один із видів його візуальної комунікації. Красиво оформлена вітрина — обов'язковий атрибут успішного магазину.
Дизайн вітрин передбачає творчу діяльність художника, спрямовану на композиційно-художнє оформлення предметно-просторового середовища за вікном.
Незвичність, динамічність, наповненість кольором і світлом перетворює вітрини магазинів у твір прикладного дизайнерського мистецтва. І якщо у перехожих виникає передчуття свята при спогляданні вітрин, дизайнера можна вважати справжнім майстром.
Розглянь оформлення вітрини і визнач, яка візуальна інформація подана в ній.
Для оформлення вітрин художники використовують аксесуари, реквізити, широкоформатний друк з освітленням, світлотехніку, плакати, аплікацію із кольорових плівок, повітряні кульки, Іграшки, товари магазину, бутафорію та ін.
Важливим засобом виразності для створення візуального образу вітрини є колір. Кольором, зазвичай, виділяють головне, на що потрібно звернути увагу. Часто використовується контраст кольорів, а саме: зелений — білий, червоний — білий, синій — білий, жовтий — чорний і т.д.
Розглянь колірний круг і схему поєднання кольору та фону. На якому тлі кольори сприймаються більш контрастно?
У творчій роботі над художньо-декоративним оформленням вітрини застосовуй закономірність контрастного кольоросполучення.
Художньо-творча діяльність
Виконай ескіз оформлення вітрини магазину іграшок, подарунків, товарів для художника. Твій варіант оздоблення може відображати настрій певного свята.
При створенні композиції застосуй прийоми групування предметів, різних за розміром і кольором. Можеш використати гуаш, аплікацію з кольорового паперу. Охайно працюй з інструментами, залишки паперу збережи для подальшої творчої діяльності.
Для колективної творчої роботи пропонуються різні варіанти. Попередньо продумай разом з однокласниками та вчителем, які елементи оформлення умовної вітрини визначатимуть візуальну інформацію. Реалізуй свій творчий задум.
Творче завдання (на вибір).
Варіант 1. Виконай творчу роботу в техніці художньої обробки паперу (площинне або в об'ємне зображення), котра буде використана при колективному оформленні вітрини.
Варіант 2. Створи образ білочки чи равлика в техніці об'ємної паперопластики (мотанки) з кольорової серветки. Уважно розглянь ілюстрації, а потім творчо попрацюй над декоративним виробом для колективного оздоблення вітрини.