укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Об'ємна аплікація із тканини та ґудзиків
20:07
Об'ємна аплікація із тканини та ґудзиків

Об'ємна аплікація із тканини та ґудзиків

Пригадайте, дайте відповідь
1. Які ви виготовляли аплікації?
2. Які матеріали ви використовували для аплікацій?
Ми настільки звикли до ґудзиків, що не помічаємо їх, навіть не уявляємо без них одягу. Проте мало хто знає, що в давнин)' ґудзики були важливим магічним амулетом. У порожнину ґудзика поміщали шматочок олова, аби тихий передзвін під час руху відганяв злих духів. За кількістю й якістю ґудзиків можна було визначити статус людини, навіть її статки.
Це цікаво
Перші Ґудзики з'явилися в третьому тисячолітті до нашої ери. Відтоді винайшли багато інших видів застібок, однак ґудзики все одно залишаються найпопулярніши-ми, адже вони не тільки з'єднують частини одягу, а ще й прикрашають його.
Ґудзики бувають різної форми, їх виготовляють із різних матеріалів: металу, кістки, деревини, шкіри, кришталю, скла, перламутру, коштовного каміння, пластмаси, ниток тощо.
Сучасні майстри створюють із ґудзиків оригінальні іграшки та прикраси, оздоблюють ними взуття, світильники, вази, настінні годинники та інші предмети побутового вжитку.
Прикріпити ґудзики до основи можна за допомогою ниток, клею або пластиліну. Це залежить від призначення виробу. Оздоблюючи одяг і взуття, доцільно пришивати ґудзики нитками. Виготовляючи листівки з ґудзиками, їх з'єднують з основою клеєм або нитками.
Ґудзики — чудовий матеріал, із них можна створити багато цікавого. Ми пропонуємо почати з найпростішого — листівки.
Будьте уважні!
Пригадайте правила безпеки праці при роботі з голкою. Дотримуйтеся їх під час виконання практичної роботи. Пригадайте способи пришивання ґудзиків.