укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 21 » Підставка під гарячий посуд
16:53
Підставка під гарячий посуд

Підставка під гарячий посуд

Підставка під гарячий посуд - «Сердечко»
Матеріали та інструменти: рекомендується пряжа двох кольорів (наприклад, червоного та білого), до складу якої входять вовна та акрил. Склад пряжі відповідає призначенню виробу та забезпечує термоізоляцію при контакті з гарячим посудом. Гачок № 3-4,5. Гачок такого номера дає можливість виготовити виріб оптимального розміру, якщо пряжу правильно підібрано за товщиною.
Таку підставку під гаряче можна вив'язати, скориставшись схемою в'язання, умовними позначеннями до неї та описом. Цей виріб може бути гарним подарунком для рідних та друзів.
Послідовність в'язання виробу
1 ряд: утворити ковзаючу петлю та пров'язати на ній 8 стовпчиків без накиду. Закінчити ряд за допомогою з'єднувального півстовпчика.
2 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та пров'язати 2 стовпчики без накиду в перший стовпчик попереднього ряду, 1 стовпчик без накиду в наступний стовпчик, потім 3 стовпчики без накиду, 1 стовпчик без накиду в наступний стовпчик попереднього ряду.
Так повторювати до кінця ряду. Закінчити ряд за допомогою з'єднувального півстовпчика.
3 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та 2 стовпчики без накиду у наступний стовпчик попереднього ряду, 3 стовпчики без накиду у наступні 3 стовпчики попереднього ряду. Потім 3 стовпчики без накиду у стовпчик попереднього ряду. Так повторювати до кінця ряду та закінчити його за допомогою з'єднувального півстовпчика.
4 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та 2 стовпчики без накиду у наступний стовпчик попереднього ряду, 5 стовпчиків без накиду у наступні 5 стовпчики попереднього ряду. Потім 3 стовпчики без накиду у стовпчик попереднього ряду. Так повторювати до кінця ряду та закінчити його за допомогою з'єднувального півстовпчика.
5 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та 2 стовпчики без накиду у наступний стовпчик попереднього ряду, 7 стовпчиків без накиду у наступні 7 стовпчиків попереднього ряду. Потім 3 стовпчики без накиду у стовпчик попереднього ряду. Так повторювати до кінця ряду та закінчити його за допомогою з'єднувального півстовпчика.
6 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та 2 стовпчики без накиду у наступний стовпчик попереднього ряду, 9 стовпчиків без накиду у наступні 9 стовпчиків попереднього ряду. Потім 3 стовпчики без накиду у стовпчик попереднього ряду. Так повторювати до кінця ряду та закінчити його за допомогою з'єднувального півстовпчика.
7 ряд: зробити 4 накиди та ввести гачок в середину сторони квадрата (6-й стовпчик від кута попереднього ряду), пров'язати 13 стовпчиків з чотирма накидами у той же самий стовпчик. Закінчити ряд за допомогою з'єднувального стовпчика в куті квадрата.
Переходячи до другої сторони квадрата, знову зробити 4 накиди та ввести гачок всередину наступної сторони квадрата (6 стовпчик від кута попереднього ряду), пров'язати ще 13 стовпчиків з чотирма накидами у той же самий стовпчик. Закінчити ряд за допомогою з'єднувального півстовпчика в куті квадрата.
8 ряд: зв'язати 1 петлю підйому та пров'язати 2 стовпчики без накиду в куті квадрата. Всі наступні стовпчики без накиду в'язати в попередні, в куті в язати 3 стовпчики без накиду в стовпчик попереднього ряду, а в'язання по колу в'язати, враховуючи «закон кола». Закінчити ряд за допомогою з'єднувального стовпчика.
9 ряд: ниткою білого кольору зв'язати 1 петлю підйому та пров'язати 2 стовпчики без накиду в куті квадрата. Всі наступні стовпчики без накиду в'язати в попередні, в куті в'язати З стовпчики без накиду в стовпчик попереднього ряду, а там, де по колу, - враховуючи «закон кола». Закінчити ряд за допомогою з'єднувального півстовпчика.
В'язання підставки під гаряче - «Яблуко»
В'язання починати з основи підставки, яку в'язати по колу стовпчиками без накиду відповідно до схеми або враховуючи закон кола.
Матеріали та інструменти: рекомендується пряжа трьох кольорів, до складу якої входять вовна та акрил. Склад пряжі відповідає призначенню виробу та забезпечує термоізоляцію при контакті з гарячим посудом. Гачок № 3, 4, 5. Гачок такого номера дає можливість виготовити виріб оптимального розміру, якщо пряжу правильно підібрано за товщиною.
Послідовність в'язання листка
Вив'язати ланцюжок із 13-ти повітряних петель.
1-й ряд: зв'язати 2 повітряні петлі підйому, пров'язати 3 стовпчики без накиду у 12-ту, 11-ту і 10-ту петлі ланцюжка; 5 стовпчиків з одним накидом у наступні петлі ланцюжка (9, 8, 7, 6, 5). Пров'язати по 2 стовпчики з одним накидом у 4-ту та 3-тю петлі ланцюжка. Зв'язати 1 стовпчик без накиду в 2-гу петлю ланцюжка та 3 стовпчики без накиду в 1-шу петлю, продовжуючи в'язати навколо ланцюжка та перейти в'язати з іншого боку ланцюжка: 1 стовпчик без накиду в 2-гу петлю, 7 стовпчиків з одним накидом у наступні петлі ланцюжка (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9). Пров'язати в наступні петлі ланцюжка 3 петлі без накиду (10, 11, 12).
2-й ряд: зв'язати 2 петлі підйому в останню петлю ланцюжка та обв'язати листок півстовпчиками у кожний стовпчик попереднього ряду.
Послідовність в'язання корінця яблука
Вив'язати ланцюжок із 7-ми повітряних петель; одну петлю підйому для переходу у наступний ряд; пров'язати 7 стовпчиків у петлі ланцюжка.
Пришити до основи яблука хвостик та листок.
Прихватка «Курочка ряба»
Матеріали та інструменти: для в'язання прихватки рекомендується пряжа двох кольорів (наприклад, червоного та темно-червоного), до складу якої входять вовна та акрил. Склад пряжі відповідає призначенню виробу та забезпечує термоізоляцію при контакті з гарячою каструлею. Гачок № 3-4,5. Гачок такого номера дає можливість виготовити виріб оптимального розміру, якщо пряжу правильно підібрано за товщиною. Для зображення ока курочки дібрати намистинки.
Послідовність виготовлення
Відповідно до другого способу в'язання гачком по колу, спочатку вив'язати ланцюжок з 6-ти повітряних петель, які замкнути в кільце. Для цього гачок ввести в першу петлю та потягнути її крізь петлю, яка перебуває на гачку.
На початку кожного наступного ряду необхідно робити 3 петлі підйому.
1-й ряд: пров'язати 16 стовпчиків із накидом та замкнути їх у кільце (мал. 1).
2-й ряд: пров'язати ЗО стовпчиків з накидом, 3 повітряні петлі та замкнути кільце з'єднувальною петлею (мал. 2).
3-й ряд: пров'язати 45 стовпчиків з накидом, виконуючи прибавки через один стовпчик, пров'язуючи в одну петлю два стовпчики з накидом (мал. 3). Перевернути роботу. 
4-й ряд: пров'язати 51 стовпчик з накидом, виконуючи прибавки через три стовпчики (мал. 4). Перевернути роботу.
5-й ряд: пров'язати 58 стовпчиків з накидом, виконуючи прибавки через п'ять стовпчиків (мал. 5).
6-й ряд: 7 стовпчиків без накиду пров'язати ниткою того ж самого кольору (червоного у зразку). Після цього замінити її на нитку іншого кольору (темно-вишневого у зразку) та пров'язати 15 стовпчиків без накиду. Далі до кінця ряду в'язати узор «мушлі»: пропустити одну петлю та пров'язати 6 стовпчиків з накидом в одну петлю, знову пропустити 1 петлю та пров'язати з'єднувальний півстовпчик; так повторювати до кінця ряду (мал. 6).
Зв'язати голову курочки (мал. 7). Для цього змінити нитку на початковий колір (червоний у зразку) і продовжити в'язати вниз по хорді справа стовпчиками без накиду.
Дійшовши до другого ряду на ланцюжку з 3-х повітряних петель, необхідно зв'язати петельку (7-8 ланцюжок з 7-8 повітряних петель). Продовжити в'язати стовпчиками без накиду вгору по лівій хорді. Дійшовши до вершини, пропустити 2 петлі та в'язати 9 стовпчиків з двома накидами.
Ниткою основного кольору обв'язати стовпчиками без накиду всю прихватку та обрізати нитку в кінці в'язки (це місце позначено стрілочкою (мал. 8).
Ниткою іншого кольору (темно-червоного у зразку) на голові курочки вив'язати 4»мушлі» по 4 стовпчики з накидом. Між третьою та четвертою «мушлями» приєднати нитку основного кольору та в'язати дзьобик з 7-8 повітряних петель (мал. 9).
Пришити око - ґудзик або намистинку. Обережно через про-прасовувач попрасувати прихватку. Виріб може бути прикрасою для кухні, а якщо вив'язати дві однакові деталі курочки й між ними покласти шар синтапону та зшити, то вийде повноцінна прихватка.

Підручники 7 клас за новою програмою 2015 року з німецької мови, біології, хімії
Відповіді ГДЗ для 7 класу з  геометрії, української мови, географії