укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Практична робота Добрий віслючок
19:50
Практична робота Добрий віслючок

Практична робота Добрий віслючок

Матеріали та приладдя: пластилін синього, помаранчевого, рожевого, зеленого, жовтого, чорного та білого кольорів; стеки, дощечка, зубочистка або дерев'яна паличка, ножиці або ніж для пластиліну.
Послідовність виготовлення віслючка
1. Відріжте шматок пластиліну синього кольору та сформуйте з нього тулуб тварини. Відріжте маленький шматок пластиліну, добре розкачайте і сформуйте хвіст (мал. 1).
2. Відріжте від синього пластиліну 4 шматки різного розміру — для голови, шиї та вух. З більшого шматка сформуйте голову, з меншого — шию, а з найменших шматків — вуха. Із шматочка пластиліну рожевого кольору сформуйте мордочку (мал. 2).
3. Відріжте 4 однакові шматки пластиліну синього кольору. Сформуйте з них ноги віслючка (мал. 3), так само, як шию для жирафи.
4. Відріжте 4 невеликі шматки пластиліну жовтого кольору, сформуйте з них копита. З'єднайте ноги з тулубом, приліпіть до ніг копита (мал. 4).
5. Відріжте невеликий шматок пластиліну помаранчевого кольору. Добре розімніть пластилін і виліпіть із нього прямокутник. Поріжте його на смужки для формування гриви віслючка. Приліпіть помаранчеві смужки до шиї. Із пластиліну білого й чорного кольорів зробіть очі. Приліпіть до голови вуха, мордочку й очі (мал. 5). З'єднайте шию з головою та тулубом, розтягуючи пластилін, щоб вийшов плавний перехід.
6. Із шматка пластиліну жовтого кольору зробіть довгу нешироку смужку, з якої буде виготовлена сумка (мал. 6). Загорніть краї смужки так, щоб утворилися кишені. Притисніть пластилін до зовнішніх країв кишень.
7. Із пластиліну зеленого кольору сформуйте листочки (мал. 7), помістіть їх у кишені сумки. Повісьте сумку на ві-слючка (мал. 8).
Помістіть готовий виріб на кілька хвилин у холодильник, щоб пластилін застиг і зберіг форму.
Віслючок готовий! Тепер можна пофантазувати, як зустрілися жирафа та віслючок і що з того вийшло.
Робота в парі
1. Разом із сусідом (сусідкою) по парті придумайте імена своїм звірятам.
2. Придумайте цікаву історію про зустріч жирафи й віслюч-ка. Чи може випадкова зустріч перерости в міцну дружбу?
3. На перерві поділіться своєю історією з однокласниками.
Робота з дорослими
1. Продемонструйте дорослим своїх героїв: жирафу та ві-слючка. Розкажіть історію про їхню зустріч, яку ви придумали разом із сусідом (сусідкою) по парті.
2. Розгляньте мал. 1-9. Зробіть черепашку разом із дорослими. Пофантазуйте, як вона зустрілася з жирафою та віслючком.
3. Розкажіть придуману історію дорослим.
Запитання та завдання
1. Які вироби можна виготовити з пластиліну?
2. Хто створює скульптури? З якою метою?
3. Які Інструменти потрібні для виготовлення виробів із пластиліну?