укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Ринок підручників має бути прозорим, - Гриневич
21:19
Ринок підручників має бути прозорим, - Гриневич

Ринок підручників має бути прозорим, - Гриневич

Голова Комітету ВР з питань науки і освіти Лілія Гриневич наголошує на необхідності децентралізації закупівель шкільних підручників. Про це вона сказала під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради перед початком парламентських слухань, що присвячені темі доступності та якості загальної середньої освіти.

"Щоб підручники були якісними повинна бути прозора конкуренція на ринку підручників. Вплив на вибір підручників мають мати практичні освітяни-вчителі. Якщо ми кошти на підручники заберемо з централізованих закупівель міністерства і віддамо на місця, то в цьому випадку місцеві органи самоврядування і вчителі, які будуть обирати ці підручники, будуть відповідальними перед своїми учнями, перед батьками", - наголосила Гриневич.

"І очевидно тоді видавництвам доведеться приділяти більше уваги якості підручників, щоб зацікавити багатотисячну аудиторію вчителів, а не тільки чиновників Міністерства освіти", - зазначила Лілія Гриневич, коментуючи якість шкільних підручників.

Також Голова профільного парламентського комітету, з посиланням на експертний висновок Інституту української мови щодо підручників математики з для 1 і 2 класу, повідомила, що з огляду на велику кількість мовних помилок експерти інституту вважають, що підручники математики для 1-го класу і математики для 2-го класу не можна використовувати в навчальному процесі початкової школи.

Источник: http://osvita.ua/