укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Система медичного обслуговування шкіл не працює
01:05
Система медичного обслуговування шкіл не працює

Система медичного обслуговування шкіл не працює

Забезпечити всі навчальні заклади медичним персоналом вимагає голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич. Про це вона наголосила на Погоджувальній Раді парламенту у понеділок, 7 жовтня.

Політик зазначила, що у вересні на уроках фізкультури загинули двоє учнів у Вінницькій та Сумській областях.

"Система медичного обслуговування шкіл не працює де факто. А з 1 січня 2014 року не буде працювати і де-юре. В рамках реформи охорони здоров’я замість поліклінік будуть працювати Центри первинної медико-санітарної допомоги. У штаті таких центрів не передбачено шкільних лікарів та медичних сестер", - підкреслила голова Комітету.

Гриневич вимагає від Уряду створити міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення закладів освіти медичними працівниками до якої повинні ввійти народні депутати, представники органів виконавчої влади, закладів освіти та громадськості. Окрім того, голова Комітету вимагає заслухати у парламенті міністрів освіти та охорони здоров’я з цього питання.

Вона зазначила, що у відповідь на її депутатські звернення міністерства охорони здоров’я та науки і освіти перекладають відповідальність один на одного.

"МОЗ заспокоює, що медичні працівники передбачені у штатах шкіл, МОН каже, що нічого не знає про кількість медичних працівників, бо це парафія МОЗ", - наголосила Гриневич.

Необхідно випрацювати консолідоване рішення - встановити чіткий механізм медичного обслуговування шкіл та садочків в умовах реформи системи охорони здоров’я, переконана голова Комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич.

Источник: http://osvita.ua/