укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Виші мають стати науковими бізнес-центрами, - Суліма
21:22
Виші мають стати науковими бізнес-центрами, - Суліма

Виші мають стати науковими бізнес-центрами, - Суліма

За словами першого заступника міністра освіти Євгена Суліми, українським освітянам вдається працювати на конкурентоспроможному рівні в єдиному освітньому просторі світу. Про це він сказав під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції "Освітня політика держави: філософія, методологія, практика".

Під час свого виступу чиновник зосередив увагу на сучасному стані освітньої системи України та її місці в світовій системі.

За його словами, Міністерство освіти і науки виступає за розвиток національних освітніх надбань та разом з тим переймає кращий європейський досвід у цій галузі. Цьому сприяє широке поле міжнародного співробітництва у виконанні спільних міжнародних наукових проектів, міжнародних обмінів студентами та аспірантами вищих навчальних закладів, залучення до викладання вчених зі світовими іменами.

Суліма звернув увагу на питання в освітній політиці України, які потребують детального обговорення. Це питання автономії вищих навчальних закладів та наповнення економічним змістом перспективи автономії; створення широких можливостей для мобільності студентів, які повинні мати змогу отримувати варіативну частину навчального матеріалу, як у ВНЗ, так і за його межами; врахування запиту від роботодавців, як одного з основних камертонів розвитку економіки держави; впровадженню національної рамки кваліфікацій.

"Вищі навчальні заклади сьогодні повинні стати не просто "храмами науки", але перш за все науковими бізнес-центрами, де тісна взаємодія науки і бізнесу дає змогу вченим втілювати власні ініціативи й розробки, необхідні для економіки держави", - наголосив перший заступник міністра.

За словами Суліми, сучасна освітня політика держави спрямована на об’єднання зусиль освітян, концентрації науково-педагогічних шкіл, педагогічних кадрів у вищих навчальних закладах з метою приведення українських ВНЗ до європейських норм.

Источник: http://osvita.ua/