укр мова 10 клас авраменко математика 10 клас бевз 2018
Головна » 2014 » Листопад » 7 » Физ.культура 3 кл Васьков. Поурочные планы
13:39
Физ.культура 3 кл Васьков. Поурочные планы

Физ.культура 3 кл Васьков. Поурочные планы

Із цього навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах введено нову навчальну програму з фізичної культури для учнів початкових класів. Основною метою навчального предмета «Фізична культура» є набуття учнями досвіду діяльності: навчально-пізнавальної, практичної, соціальної; формування в учнів стійкої мотивації і потреби у збереженні й зміцненні свого здоров'я, фізичного розвитку та фізичної підготовленості, комплексного розвитку природних здібностей та моральних якостей; використання засобів фізичного виховання в організації здорового способу життя.
Основна мета реалізується шляхом застосування комплексного підходу до вирішення навчальних, оздоровчих і виховних завдань, які розкриваються в пояснювальній записці програми і конкретизуються учителем для кожного класу окремо.
Змістом навчального предмета «Фізична культура» у початкових класах є рухова загально розвивальна активність, спрямована на формування в учнів ключових компетентностей: соціальних, мотиваційних, функціональних тощо.
Фізичне виховання учнів початкової школи має свою специфіку, що обумовлена віковими анатомо-фізіологічними і психологічним особливостями. Ці особливості необхідно враховувати учителям під час організації та проведення навчальних занять. Більше половини учнів приходять у школу з дитячих дошкільних навчальних закладів і вже мають певний досвід колективних фізкультурних занять, а також початковий рівень засвоєння найпростіших умінь у руховій діяльності. Подальший розвиток рухових умінь здійснюється в першому і другому класах.
Учні третього класу вже володіють певним досвідом рухової діяльності і визначеним обсягом теоретико-методичних знань, тому методика проведення уроків фізичної культури змінюється в бік підвищення інтенсивності заняття та розмаїття змісту навчального матеріалу.

Зміст програми
Навчальна програма
Держ.вимоги до рівня підготовки учнів
Вимоги учнів
Основні навчальні цілі
Уроки 1-10. Школа пересування (елементи легкої атлетики)
Уроки 11-18. Школа активного відпочинку (рухливі ігри)
Уроки 19-28. Школа м'яча (баскетбол) 
Уроки 19-28. Школа м'яча (футбол)
Уроки 29-40. Школа культури рухів з елементами гімнастики

Уроки 41-52. Школа культури рухів з елементами гімнастики (частина 2)
Уроки 53-62. Школа пересування (лижна підготовка)
Уроки 63-70. Школа активного відпочинку (рухливі ігри)
Уроки 71-80. Школа стрибків (розвиток фізичних здібностей)
Уроки 71-80. Школа пересування (плавання) 
Уроки 81-90. Школа м'яча (баскетбол)
Уроки 81-90. Школа м'яча (футбол)
Уроки 91-102.Школа пересування (елементи легкої атлетики)
Програма для учнів, які належать за станом здоров'я до спеціальної медичної групи